Informationsbrev Sollentuna biodlare

22 december 2021

I bigården

För två dagar sedan var det vintersolståndet och idag är det dan före dan före dopparedan. Vi går mot ljusare tider och det är lugnt och stilla i bigården.

Har du inte behandlad med oxalsyra, är det inte för sent. Det går utmärkt att göra det i mellandagarna om vädret tillåter.

Burkar honungsbedömning

Burkarna som lämnades in för honungsbedömningen skänktes till ett äldreboende i Silverdal där de togs tacksamt emot.

Medlemsantal

En del medlemmar har lämnat oss. Några blev medlemmar i en annan förening, några har valt att inte vara medlem i SBR alls längre av olika anledningar.

Vi har också fått flera nya medlemmar, och vi vill välkomna dem i vår förening.

Sollentuna biodlarförening har i nuläget 74 medlemmar (en ökning med 5 medlemmar sedan förra året) och om situationen tillåter planerar vi att se er på riktigt nästa år.

Medlemsträffar

Programmen är inte fastställda än, men vi har bokad den så kallade Scoutstugan i Edsbergsparken för medlemsträffar:

Se även kommande evenemang.

Biodlarkonferensen 2022

Biodlingsföretagarna har i samarbete med Jordbruksverket, Svenska Bin, Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR), Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), nöjet att inbjuda till Apiscandia-kongressen på Conventum i Örebro den 11–13 februari 2022.

Program i tre dagar – på fredagen 11:e feb är Jordbruksverket värd för programmet. Ett symposium på ämnet drottningodling planeras för dagen. Biodlingsföretagarna är värd för lördagens och söndagens program med föreläsningar i tre paralleller i samarbete med SBR:s Örebro-distrikt och Svenska Bin.

www.apiscandia.com hittar du länkar till bokningspaket samt all information om kongressen, program och utställare. Hemsidan uppdateras kontinuerligt med mer information.

Återstår

att önska er alla, dina nära och kära

God Jul och Gott Nytt ÅrStyrelse Sollentuna Biodlarförening
Monique, Eva, Tomas, Ingegerd, Thomas, Johan & Akos