Laddar Karta...

Datum/Tid
2020-08-16
14:00 - 16:00

Plats
Hersby hembygdsgård

Kategorier


Välkomna till Sollentunas biodlarförenings nya bigård

Söndagen den 16 augusti kl 14.00 inviger vi Sollentunas nya bigård som är belägen på Hembygdsgården i Hersby. Vi kommer att vara ute och hoppas på fint väder. Vi bjuder på fika med tårta.

Sollentuna biodlarförening inleder nu ett djupare samarbete med Sollentuna Hembygdsförening som vi gläds åt och hoppas vi kan utveckla. Det är tack vare Thomas Ullmans idoga arbete och kontakter med hembygdsgårdens representanter som vi nu kan inviga bigården. Sven-Åke Hultberg har byggt en bikupa som hembygdsföreningen har köpt. Biodlarföreningen har åtagit sig att ansvara för att det finns ett bisamhälle. Det blir också biodlarföreningen som äger bina.

Den eventuella honung som produceras kommer vi att sälja i första hand på Hembygdsgårdens arrangemang och dela på eventuell vinst. Du får veta mer på invigningen.

För att vi ska veta hur mycket fika med tårta vi behöver är vi tacksamma om du anmäler dig till Eva Ekström senast den 12 augusti (ljustermans@gmail.com / 070-532 8070)

Varmt välkommen

Styrelsen (Nisse, Eva, Tomas, Ingegerd, Thomas, Lasse, Monique)

Uppmärksamma att bimötet den 17 augusti är inställt. Invigningen den 16 augusti sker utomhus vilket gör att vi kan träffas.